Вторник, 23- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Дете пробва колко са искрени хората с чат за анонимни разговори

Дете пробва колко са искрени хората с чат за анонимни разговори


 

Децата не са това, което бяха. Новото поколение се ражда запознат с новите технологии и с ясни представи за начините, по които ще си вади хляба след време. Явно това време е настъпило за 14-годишния Даниел Сингър от САЩ, който си построи бизнес империя за 200 000 долара.

Той не е завършил колеж и не е ясно до колко разбира бизнес терминологията, за да управлява „кладенеца“, от който вади пари, но е факт, че може да цели един средностатистически българин с пачки от България до Щатите и обратно.

Даниел вече е регистрирал два патента и плаща заплати на петима служители. Направил е една микро технологична империя, която се използва от 3 милиона потребители по цял свят. Преди две години е стартирал сайтът YouTell, което означава, че Даниел е бил само на 12, когато го е създал.

Тийнейджърът е обявен за „детето-чудо“. Първоначалните си знания в областта на програмирането и тласък за стартиране на собствен бизнес е придобил от приятел на баща си. Родителите на Даниел му помагат, когато трябва да се борави с пари или да се контактува с всякакви хора по света. Те все още са му пълноправни попечители, въпреки че на практика детето им дава джобни.

Платформата на Даниел работи на следния принцип – позволява на приятелите във facebook да се заприказват извън социалната мрежа при това съвсем анонимно. „Предлагаме брутална честност, за да тестваме хората, които познавате най-добре” е целта на сайта. За достъп до Даниел потребителите на сайта в САЩ първо трябва да минат през неговия личен PR отдел. Въпреки, че патентите са записани на името на Даниел и баща му, малолетният сам движи нещата с кадрите във фирмата си. Точно това е мотивирало бразилската финансова група VC Aspex Capital да инвестира 200 000 зелени „гущера“ в проекта му. С част от парите е било направено и приложението iOS Backdoor.

Чрез приложението всеки може да се свърже със свой приятел от мрежата и да започне разговор. Все пак има и „симптоми“, които издават кой може да бъде въпросният човек, дръзнал да започне разговора. 100 000 души вече го използват. Достъпно е вече и за Android. Това кара Даниел да кръсти компанията си Blackchat („Черен чат“). Младият предприемач се надява сайтът му да векува и да радва много хора.
Снимка: www.bostonglobe.com



Вземи линк:

Коментирайте и Вие